Site icon Major Scope

Kriz Döneminde Yönetici İletişiminin Özellikleri

Reading Time: 2 minutes

İletişim ve ilişki yönetimi her zaman önemlidir. Bu yazı benzersiz bir süreçten geçtiğimiz günümüzde yöneticilere birlikte çalıştıkları kişilerle kuracakları ilişkilerde dikkat etmeleri gereken incelikleri konu etmektedir.

İletişim ve ilişki yönetimi her zaman önemlidir. Ancak bu konu yöneticinin krizli dönemlerde ve uzaktan çalışan iş arkadaşlarıyla ilişkisinde çok daha büyük önem kazanır. Stres verici bir durumla karşılaşmak, herkesi farklı etkiler. Bu nedenle bir yöneticinin kendi stres düzeyini ve stresinin kaynağını tanıması ve anlaması önem taşır. Çünkü bu algı geçmiş yaşantılardan, maddi olarak borçlu olmaktan veya hayatın o dönemindeki özel bir sorundan kaynaklanabilir. Bu nedenle yöneticinin kriz karşısında kendi algısını referans almayıp, ekip üyelerinin özel durumlarını anlaması ve bunlara ilgi göstermesi gerekir.

Sonuç

Otuz yılı aşkın bir süredir yapılan çok sayıda araştırma duygusal zeka ile empati arasındaki ilişkiyi ve bunun yönetici performansı için bir kaldıraç olduğunu ortaya koymuştur. Zor zamanlarda insanların duygu ve streslerini yönetmek iş performansı ve verimliliğe odaklanmaktan daha iyi sonuçlar verir. Ekibin duygularını ve endişelerini anlamak için bire bir toplantılar yapmak, iletişim fırsatlarını artırmak, açık uçlu sorular sormak bu konuda yardımcı olur. Bir yöneticinin insanlar üzerinde yarattığı etkiyi fark etmesi ve bunu önemsemesi büyük değer taşır. Yöneticinin doğru davranması, en zor zamanlarda bile insanların içlerindeki iyiyi ortaya çıkartmasına, uygun olmayan davranışlar ise iyi zamanlarda bile performans düşüklüğüne neden olur.

*Bu yazı Sayın Acar Baltaş tarafından 8 Temmuz 2020 tarihinde kendi adını taşıyan blog sitesinde yayınlanmıştır.
Kaynak: https://www.acarbaltas.com/kriz-donemlerinde-yonetici-iletisiminin-ozellikleri/
Exit mobile version