Site icon Major Scope

Uzaktan Yönetme Klavuzu

Reading Time: 4 minutes

Bu yazıda birçok kurumda uzaktan çalışmanın günlük hayatın bir parçası olduğu günümüzde, yöneticilere yol gösterecek temel ilkeler sıralanmıştır.

Kriz dönemleri, önemli değişikliklerin hayata geçmesini hızlandırma potansiyeline sahiptir. İçinden geçmekte olduğumuz Koronavirüs dönemi de, uzaktan eğitim ve uzaktan/evden çalışma gibi iki büyük değişikliği günler içinde hayatımıza soktu. Yerleşik alışkanlıkları değiştiren uygulamaların uzun tartışmalarla yıllar sürmesi ve dirençle karşılanması olağandır. Ancak sağlık kaygılarının getirdiği yeni koşullarda bu iki uygulama, başlangıcında tereddüt ve aksamalar olsa da, günler içinde aşıldı ve “yeni normal” olarak görülmeye başladı.

Yönetim zihniyeti nedeniyle önerilmesi bile söz konusu olmayacak birçok kurumda, uzaktan çalışma tam zamanlı veya kısmen hayatın parçası oldu. Hiç şüphesiz uzaktan çalışmak ve yönetmek de birçok beceri gibi hem kurumlar hem de bireyler açısından “gelişme alanı” içinde sayılacak “yeni bir yetkinliktir”. Mart ayı içinde yaptığım 23 webinar sırasında, evden çalışma sürecinde çalışanların yaşadıkları sorunları anlama fırsatını buldum. Bunların başında yöneticiden uygun geri bildirim alamamak, bilgiye ulaşmakta zorluk ve ev içinde dikkat dağılmasıydı. Benzer şekilde yöneticiden beklentileri sorduğumuzda “güven ve duygusal destek” en başta gelen iki beklentiydi.

Bu yazıda bazılarını Forbes’ten derlediğim ve altı haftadır Baltaş Grubu’nun kendi uygulamalarından da esinlendiğim “Uzaktan Yönetme Kılavuzu”nu ana hatları ile konu ettim. Bunu yaparken fark ettiğim önemli bir nokta, yapılan bütün önerilerin gerçekte birlikte ve aynı ofis ortamında geçerli olan ilkelerle uyumlu olmasıydı.

Evden çalışmanın yaygınlaşması, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde çalışanların zamanlarının ve enerjilerinin büyük bölümünü yolda harcamak yerine işlerine odaklamalarına imkan verir. Kurum hedeflerine ve zamanlamalara uyulması süreç içinde evden çalışılan gün sayısının artmasına zemin hazırlar. Bu gelişme çalışan açısından yaşam kalitesinin yükselmesi, kurumlar açısından taşıma, yemek, aydınlatma, ısıtma, ihtiyaç olmayan ofis alanı giderlerinden tasarrufa imkan sağlar. Bu gelişmeler kadınların, kariyer-aile ikilemine düşmeden, iş hayatında ve üst yönetim kademelerinde daha çok yer bulmalarının önünü açacaktır.

Sonuç

Korona krizi, son beş yıldır şirketlerin gündeminde olan VUCA, çeviklik ve değişime uyum konularının, kuramsal düzeyden uygulamaya geçmesi için bir test niteliğindedir. Türkiye’de iş yaşamına egemen olan özel şirketlerin, yakın gelecekteki ekonomik karabulutların dağılmasından sonra bu değişime uyum sağlayacağını umut ediyorum.

 

*Bu yazı Sayın Acar Baltaş tarafından 02.05.2020 tarihinde kendi adını taşıyan blog sitesinde yayınlanmıştır.
Kaynak: https://www.acarbaltas.com/uzaktan-yonetme-klavuzu/
Exit mobile version