Reading Time: < 1 minute

Arkadaşlar, yıllardır insanları, insan davranışlarını, insan davranışlarının temelinde yatan sebebleri, kişilik, karakter özelliklerini gözlemliyorum, deneyliyorum, bilimsel temellerini inceliyorum..

Öğrendiğim, anladığım; evrende müthiş bir sistem ve adalet var…Evrensel adaletin kurallarına tam bir dürüstlükle, yani uyum göstermemiz gerektiği, haddimizi bilmemizin şart olduğu çok net olarak görülmektedir…

Hcm.ızın yazdığı gibi, hesap ödemeden yan kapıdan sıvışmak, geçmişin karanlıkta yok olduğunu sanmak, borcunuzu ödemezseniz er geç icranın kapınıza dayanacağını unutmamak, tarihin bakkal defteri gibi veresiye defterini yakmadığını unutmamak, şarttır...GEÇMİŞ GÖMLEK DEĞİLDİR, ÇIKARAMAZSINIZ…GERGEDAN DERİSİDİR…….

O halde ne yapacağız?….

Geçmişinizle; çok geç olmadan, hesaplaşacaksınız, yüzleşeceksiniz, kendinizi doğramadan hesabınızı tam bir dürüstlükle kapatacaksınız, helalleşeceksiniz, yüklerinden kurtulmak için ne gerekiyorsa yapacaksınız, bunun başka yolu yok arkadaşlar…

Geçti, kimsenin haberi yok, uyuttum, yutturdum, kazandım, kazanırken her yol mübah uyumasaymış, kanmasaymış, aldanmasaymış, atı alan üsküdarı geçti…ne derseniz deyin, nasıl kendinizi kandırır ve avutursanız avutun; hak yemiş, aldatmış, uyutmuş, kazıklamışsanız, kendinizi hep haklı görerek gücünüzün ve durumunuzun avantajı ile bazılarının canına okumuşsanız, evrensel adaletten kurtulmanız mümkün değildir….Siz ne kadar yok kabul etseniz, kendinizi kandırmaya devam etsenizde içinizdeki evrensel adaletin yani VİCDANınızın elinden kurtulamazsınız…..

Çukur kendini göstermeye başladığında, ki, sık sık size bazı şeyleri evrensel adalet adına çok kere hatırlatma kabilinden gösterir ve siz ısrarla görmeniz gerekeni değilde hep işinize geleni görmeye devam ederseniz  öteki tarafa gözleriniz açık gitme olasılığı yüksektir..Esas ilgiliden helallik almaya çalışmanız, son dakikalarda, nafile gayretler olacaktır…..

Arınmak, yüklerinizden kurtulmak, takıntısız yola devam etmek sizin elinizdedir….Tercih her zaman olduğu gibi sizindir….Tercihleriniz günah ve sevapları ile sizindir……Şimdi iyice düşünün bakalım bu yolculuğa nasıl devam etmek istiyorsunuz?….Geçmişinizle barışarak, dürüstlükle, hesapları ödeyerek, görerek mi yola devam, yoksa, yüklerinizle mi….karar sizin….hadi iyi yolculuklar…..

About The Author

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.